Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παίζουμε μέσα στο σπίτι!

Ευχόμαστε καλό μήνα σε όλους με υγεία!!!
Στη σημερινή μας ανάρτηση επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια παιχνίδια τα οποία μπορείτε εύκολα να τα παίξετε στο σπίτι είτε με τα αδέρφια σας είτε με τους γονείς σας! Χρησιμοποιούνται υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι! Τις ιδέες τις πήραμε από το διαδίκτυο και από διάφορα βιβλία με δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο. 



1. Σκυταλοδρομίες με βαμβάκι.
Παίρνετε ένα κουτάλι, κατά προτίμηση πλαστικό, και βάζετε πάνω ένα κομμάτι βαμβάκι. Ορίζετε κάποια διαδρομή για παράδειγμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, και στόχος είναι να ολοκληρώσετε τη διαδρομή χωρίς να πέσει το βαμβάκι από το κουτάλι. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πιο γρήγορα στο τέρμα.


2. Παιχνίδι με ποτήρια.
Σε ένα τραπέζι κολλάμε στην άκρη του μερικά κυπελλάκια ή ποτηράκια πλαστικά. Πηγαίνουμε στην απέναντι πλευρά και προσπαθούμε κυλώντας ένα μπαλάκι να το βάλουμε μέσα σε ένα ποτηράκι!  




3. Πατουσοδιαδρομές.
Μπορείτε να φτιάξετε διάφορες διαδρομές για τα παιδιά. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε τα παιδιά να σχεδιάσουν τις παλάμες τους και τις πατούσες τους και μετά να τα κολλήσετε στο πάτωμα και να σχηματιστεί μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει το παιδί. Όπως το παρακάτω παράδειγμα...
Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτή τη διαδρομή με χαρτοταινία που θα κολλήσετε κάτω, ή να βάλετε μαξιλαράκια, ή ποτηράκια για να περνούν ανάμεσα, κάποια λεκάνη που θα μπαίνουν με ένα ένα το πόδι και θα βγαίνουν πηδώντας και με τα δύο, σε κάποιο σημείο μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και μια μικρή μπασκέτα αν έχετε ή να κάνετε την ίδια τη λεκάνη μπασκέτα και να ρίχνουν ένα μικρό μπαλάκι, και διάφορα εμπόδια που θα σκεφτείτε με τα παιδιά!

(Πηγή: Pinterest )

4. Πινγκ πονγκ.
 Ένα ακόμα παιχνίδι που μπορείτε να κάνετε είναι φτιάξετε ρακέτες από πλαστικά πιάτα και να παίξετε με κάποιο μπαλόνι.


( Πηγή: https://e-didaskalia.blogspot.com/2018/07/blog-post_254.html )

5. Μουσικά όργανα. 
Πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε και μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Για παράδειγμα αν πάρετε πλαστικά ποτηράκια και τα γεμίσετε με διάφορα όσπρια μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια. Για παράδειγμα βάζοντας σε κάθε ποτηράκι άλλο όσπριο τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν τον διαφορετικό ήχο. Μπορούν κλείνοντας τα μάτια να προσπαθήσουν να μαντέψουν ποιο όσπριο κρύβεται στο ποτηράκι κάθε φορά. Ή ο ένας να κάνει ένα μοτίβο από ήχους και το παιδί μετά να προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο μοτίβο.


6. Παιχνίδι με κούτα και ρολά υγείας.
Ένα ακόμα παιχνίδι μπορεί εύκολα να φτιαχτεί από ένα χάρτινο κουτί και μερικά ρολά από χαρτί υγείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο επόμενο βίντεο ως είναι το παιχνίδι αυτό.


(Πηγή: Raising dragons )


7. Κατασκευές με οδοντογλυφίδες και αρακά!
Δώστε στα παιδιά πολλές οδοντογλυφίδες και αρακά και αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι κατασκευή θέλουν!



8. Κόλλησε τα μπαλάκια στην ταινία!
Βάζουμε ταινία στα πλαϊνά μιας πόρτας ή αν έχουμε έναν στενό διάδρομο και δίνουμε στα παιδιά μπαλάκια ελαφριά ή ακόμα και χάρτινα μπαλάκια να τα πετούν για να κολλήσουν πάνω της. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερη ταινία και να προσπαθούν τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα χωρίς να την ακουμπήσουν!



Μπορείτε κι εσείς να σκεφτείτε παιχνίδια ανάλογα με τα υλικά και τον χώρο που διαθέτετε στο σπίτι σας ή στην αυλή σας!Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι ιδέες αυτές και να σας δώσουν έμπνευση για περισσότερα παιχνίδια! Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου