Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Έφτασε η Άνοιξη!!!

Ακόμα κι αν η Άνοιξη μπήκε για τα καλά...ακόμα κι αν ο ήλιος έκανε από το πρωί την εμφάνισή του εμείς συνεχίζουμε να "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" για να προστατευτούμε!!!


Σίγουρα ακούτε καθημερινά πως ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε ώστε να μην αρρωστήσετε, και όχι μόνο από τον Κορονοϊό αλλά και γενικά από όλα τα μικρόβια, είναι να πλένουμε τα χέρια μας πολύ πολύ καλά! Στο σχολείο είχαμε δει βήμα βήμα ποιος είναι ο σωστός τρόπος, είχαμε μάθει και ένα χορευτικό ( το οποίο μπορείτε να το μάθετε και στα αδερφάκια σας ή στους γονείς σας και θα το βρείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=_Wo4Iv52ix0 ) αλλά τώρα θα δούμε ένα πείραμα το οποίο μας δείχνει πως τα μικρόβια φεύγουν μακριά από το σαπούνι! Είναι πολύ εύκολο και μπορείτε να το κάνετε με πολύ απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι! 


Πείραμα με σαπούνι και πιπέρι


Τα μόνα μου θα χρειαστούμε είναι ένα πιάτο ή ένα μπολ, πιπέρι και σαπούνι. Βάζουμε νερό στο πιάτο μας και ρίχνουμε από πάνω αρκετό πιπέρι, το οποίο είναι τα μικρόβια. Τώρα βουτήξτε το δάχτυλό σας μέσα...τι παρατηρείτε;;; Τα μικρόβια, δηλαδή το πιπέρι, έχουν κολλήσει πάνω στο δάχτυλό μας! Τώρα βάλτε σε ένα δάχτυλο λίγο σαπούνι και βάλτε το πάλι στο νερό...είδατε τι έγινε;;; Τα μικρόβια έφυγαν μακριά από το σαπούνι!!! Μπορείτε να δείτε το  πείραμα και στο παρακάτω βίντεο! 




Αφού λοιπόν καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τα χεράκια μας καθαρά θα συνεχίσουμε με ανοιξιάτικα θέματα, τα οποία ξέρουμε πως σας φτιάχνουν τη διάθεση!!! 

Έφτασε η Άνοιξη!!!

Πάμε να ακούσουμε ένα τραγουδάκι για την Άνοιξη! Ζητήστε από τη μαμά ή τον μπαμπά να σας το ξαναβάλουν για να μάθετε κι εσείς να το τραγουδάτε! 


Έφτασε η Άνοιξη παιδιά που ανθίζουν τα λουλούδια!!!Που ξυπνούν τα ζώα από τη χειμερία νάρκη!!!Που αρχίζουν τα έντομα να πετούν και πάλι γύρω μας!!!Που έρχονται τα χελιδόνια!!!Θυμάστε το φθινόπωρο που είχαμε αποχαιρετίσει τα χελιδόνια γιατί πήγαν σε πιο ζεστές χώρες;;;Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω σε εμάς, να φτιάξουν τις φωλιές τους και να γεννήσουν τα αυγουλάκια τους!!! 
Με υλικά που έχετε σπίτι σας θα φτιάξουμε χελιδονάκια!!!





Θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο!

http://krokotak.com/2012/03/lyastovitchka-ot-tcheren-karton/


Λουλούδια που ανθίζουν!!!

Αφού κάναμε τα χελιδονάκια μας ας φτιάξουμε και λουλουδάκια να ομορφύνει το σπίτι ακόμα περισσότερο! Πάρτε μια λευκή κόλλα χαρτί και ζωγραφίστε πάνω λουλούδια! Βάψτε τα με όμορφα χρώματα ανοιξιάτικα και μετά διπλώστε τα πέταλα προς τα μέσα. Βάλτε και πάλι σε ένα μπολάκι ή σε ένα πιατάκι νερό και μετά αφήστε τα λουλούδια σας μέσα! Αμέσως θα δείτε τα λουλούδια σας να ανθίζουν!!! Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο, απλά εσείς να φτιάξετε τα δικά σας λουλούδια! 




Ελπίζουμε να σας άρεσε και να διασκεδάσατε!!! Θα τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες!Μην ξεχάσετε να μας στείλετε στο email του σχολείου φωτογραφίες με τα έργα σας!!! Να προσέχετε!!! Σας αγαπάμε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου