Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται το παιδικό βιβλίο. Αυτή η μέρα έχει επιλεγεί επειδή είναι τα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ( 2 Απριλίου 1805) και έχει ως σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μεγαλύτερη επαφή με τα παιδικά βιβλία ώστε να τα αγαπήσουν περισσότερο αλλά και να τραβήξει την προσοχή των γονέων ώστε να γνωρίσουν τα παιδικά βιβλία.

Έτσι λοιπόν σήμερα η ανάρτηση μας θα έχει αυτό το θέμα. Θα ξεκινήσουμε προτρέποντάς σας να ακούσετε ένα παραμύθι από την ίδια του τη συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση και αυτό είναι το "Ένας πολύ γλυκός...λύκος!" .





Στη συνέχεια προτείνουμε να κάνετε μια κατασκευή με τα παιδιά με πολύ απλά υλικά ώστε να δημιουργηθεί ένας σελιδοδείκτης. Προτείνουμε λοιπόν να φτιάξετε τον παρακάτω σελιδοδείκτη φυσικά με κάποιες διαφορές.


(Πηγή: https://www.thesprucecrafts.com/kids-crafts-tips-4162867)


Το κάθε παιδί θα φτιάξει τόσους κύκλους όσα είναι και τα γράμματα του ονόματός του, συν έναν ακόμα που θα γίνει το κεφάλι της κάμπιας μας. Αφού λοιπόν κολλήσει τους κύκλους τον έναν κάτω από τον άλλο όπως στη φωτογραφία, στη συνέχεια θα ζωγραφίσει τα μάτια το στόμα και τα γυαλιά(αν θέλει), θα βάλει μαλλιά με λωρίδες από χαρτί, και σε κάθε κύκλο ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω θα γράψει ένα γράμμα του ονόματος του. Έτσι θα έχει την προσωπική του κάμπια για να την τοποθετεί στα παραμύθια που διαβάζετε και δεν τα έχετε ολοκληρώσει. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν έχετε πράσινο χαρτί στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό χαρτί και το παιδί στη συνέχεια μπορεί να το βάψει. 


Ολοκληρώνοντας την σημερινή μας ανάρτηση που όπως αναφέρθηκε στην αρχή είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα σας παραπέμψουμε σε μια ιστοσελίδα όπου συναδέλφισσες μας έχουν δημιουργήσει μια ψηφιακή βιβλιοθήκη και εκεί μπορείτε να βρείτε παραμύθια για να τα διαβάσετε μαζί με τα παιδιά. Πατάτε πάνω σε κάθε παραμύθι και μετά γυρνάτε σελίδα σελίδα διαβάζοντας το εσείς στα παιδιά. Μπορείτε να βρείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη στο παρακάτω ιστολόγιο :
http://nipiagogosgiapanta.blogspot.com/  
του οποίου διαχειρίστρια είναι η συνάδελφος Ειρήνη Ματθαιάκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου