Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

" Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε μαζί!!!"


Αγαπητά μας παιδιά καλημέρα σας!!!
Εδώ και πολύ καιρό δεν πηγαίνουμε σχολείο επειδή είναι απαραίτητο να μείνουμε σπίτι για να προστατέψουμε εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ώστε να ήμαστε υγιείς!!!
Όμως εμείς οι Νηπιαγωγοί δεν σας ξεχνάμε κι έτσι αποφασίσαμε να σας στέλνουμε κάποιες δραστηριότητες για να περνάτε πιο όμορφα τον χρόνο σας μέσα στο σπίτι!!!
Ακολουθούν λοιπόν οι πρώτες μας δραστηριότητες , κι εσείς λοιπόν από εδώ και πέρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκέπτεσθε με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά την σελίδα αυτή γιατί θα προσθέτουμε και άλλες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Καλή διασκέδαση και μην ξεχάσετε να ζητήσετε από την μαμά ή τον μπαμπά να φωτογραφίσουν τα έργα σας και να μας τα στείλουν στο email του σχολείου γράφοντας μόνο το όνομα σας χωρίς το επίθετο, για να τα δούμε!!!Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα!!!


1η Δραστηριότητα
Ξεκινάμε λοιπόν με κάτι πολύ πολύ εύκολο!!!Θέλουμε να πάρετε μια κόλλα χαρτί, τους μαρκαδόρους σας και να σκεφτείτε ποιο είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε όταν είστε σπίτι! Ποια είναι δηλαδή η αγαπημένη σας ασχολία τόσες μέρες που είστε μέσα! Αφού λοιπόν σκεφτείτε καλά καλά μετά ζωγραφίστε το όσο καλύτερα μπορείτε! Μην βιαστείτε να τελειώσετε!!! Περιμένουμε να δούμε τις όμορφες ζωγραφιές σας!


2η Δραστηριότητα
Τώρα που τελειώσατε λοιπόν με τη ζωγραφιά θα κάνουμε κάτι άλλο...θα κάνουμε μια μαγική ζωγραφιά!!! Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μπολάκι με νερό...μια χαρτοπετσέτα...και λίγους μαρκαδόρους! 


Στη συνέχεια θέλουμε να πάρετε έναν μαρκαδόρο, κατά προτίμηση έναν σκούρο... Ζωγραφίστε λοιπόν στο πάνω μέρος της χαρτοπετσέτας κάποια σχέδια όπως φαίνεται στην φωτογραφία...



Μετά ανοίξτε την χαρτοπετσέτα και χρωματίστε μέσα τα περιγράμματα που φαίνονται...

Σχεδόν τελειώσαμε...Κλείστε τώρα την χαρτοπετσέτα και βυθίστε την μέσα στο νερό!!!


Είδατε πως εμφανίστηκαν τα χρώματα;;;;;Ελπίζουμε να το διασκεδάσατε πολύ!Μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τη μαμά ή τον μπαμπά να το βγάλουν φωτογραφία προτού μουλιάσει πολύ η χαρτοπετσέτα και μουτζουρωθούν τα χρώματα!!! Περιμένουμε να δούμε τις δικές σας μαγικές ζωγραφιές!!!


3η Δραστηριότητα
Τώρα και προτού σας εξηγήσουμε την τελευταία δραστηριότητα για σήμερα και για να ξεκουραστείτε λίγο σας προτείνουμε να ακούσετε ένα παραμύθι!Το Γκρούφαλο!!! Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να το δείτε!




4η Δραστηριότητα
Ας προχωρήσουμε στην τελευταία μας δραστηριότητα!

Έχετε παλιά περιοδικά και φυλλάδια; Φτιάξτε μ'αυτά έναν πίνακα όπως κάναμε κι εμείς στην τάξη. Τα παιδιά πήραν τις χρωματιστές σελίδες και τις έκοψαν με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια διαχώρισαν τα χρώματα σε ομάδες. Σε ένα μεγάλο χαρτόνι η κυρία έφτιαξε ένα περίγραμμα.Τα παιδιά με την κόλλα άρχισαν να κολλάνε τα χαρτάκια τους αρχίζοντας από τα περιγράμματα και γεμίζοντας στη συνέχεια. Αν δεν έχετε χαρτόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα ή να φτιάξετε μικρότερους πίνακες με απλό χαρτί ή ακόμα και χοντρό χαρτόνι συσκευασίας. Μπορούν να συμμετέχουν και τα μεγαλύτερα παιδιά, γιατί όχι και όλη η οικογένεια. Δείτε το δικό μας 
αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Το τρίπτυχο της Άνοιξης.
Καλή και δημιουργική Παρασκευή παιδιά!!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου