Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η γιορτή της μαμάς!!!

Γεια σας και πάλι γλυκά μας παιδάκια!!!Παρασκευή σήμερα και θα κλείσουμε την εβδομάδα μας με την πιο γλυκιά ανάρτηση! Σήμερα αφιερώνουμε την ανάρτηση μας στις μανούλες! Ξέρετε γιατί;;;;Επειδή την Κυριακή γιορτάζουν!Ναι όλες οι μανούλες του κόσμου γιορτάζουν! Αν ήμασταν στο σχολείο θα τις ετοιμάζαμε πολλές εκπλήξεις όμως τώρα που ήμαστε σπίτι δυστυχώς δεν μπορούμε, όμως δεν πειράζει γιατί ξέρουν πόσο πολύ τις αγαπάτε! Θα δείτε μαζί λοιπόν όλα αυτά που έχουμε ετοιμάσει για αυτές!!! 

Η Άννα Jerrin στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής είχε χάσει τη μητέρα της και είχε αναλάβει και την φροντίδα της τυφλής αδελφής της. Συνέλαβε λοιπόν, την ιδέα να δημιουργήσει μια γιορτή αφιερωμένη αποκλειστικά στη Μάνα. Γι’ αυτό άρχισε να γράφει σε εφημερίδες. Έφτασε και μέχρι τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλσον και ανέφερε τις απόψεις της. Τελικά πέτυχε και η ημέρα αυτή καθιερώθηκε. Διέθεσε για τον σκοπό αυτό όλα τα χρήματά της και πέθανε φτωχικά το 1948. Έτσι λοιπόν όλες οι χώρες του κόσμου την ίδια αυτή μέρα γιορτάζουν τη μαμά!

Ας ξεκινήσουμε με ένα πολύ γλυκό βίντεο το οποίο έχει φτιάξει η συνάδελφός μας Τάνια Μάνεση...



Συνεχίζουμε ακούγοντας ένα παραμύθι που μιλάει για την αγάπη...αλλά όχι γενικά για την αγάπη...μιλάει για την μητρική αγάπη, δηλαδή την αγάπη που νιώθουν οι μανούλες για τα παιδάκια τους...η οποία είναι τεράστια και δεν μοιάζει με καμιά άλλη!!! Γιατί οι μανούλες... μας... αγαπούν ότι κι αν γίνει!!!




Είδατε παιδάκια μας πόσο μεγάλη είναι η αγάπη της μαμάς;;;;Γι αυτό κι εμείς πρέπει να την προσέχουμε πολύ και να μην την στεναχωρούμε...επειδή η μανούλα θέλει μόνο το καλό μας και ότι μας λέει είναι επειδή θέλει να μας προστατέψει να μην πάθουμε κάτι! Τώρα λοιπόν θέλουμε να πάρετε ένα λευκό χαρτί και να ζωγραφίσετε τη μαμά σας! Να κάνετε δηλαδή το πορτρέτο της! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη χαρά θα της δώσετε και ήμαστε σίγουρες πως η μαμά στο τέλος θα την κρεμάσει σε κάποιο μέρος τους σπιτιού για να την βλέπει κάθε μέρα, τόσο όμορφη που θα την κάνετε! Βάλτε όλο σας ταλέντο, πάρτε πολλά χρώματα και ξεκινήστε! Όποιος θέλει μπορεί να το στείλει και σε εμάς να το δούμε!!! 

Και αφού λοιπόν ζωγραφίσατε τη μαμά τώρα σας έχουμε ετοιμάσει ένα παζλ που μπορείτε να φτιάξετε εδώ στον υπολογιστή και να δείτε μια πολύ όμορφη εικόνα, η οποία και πάλι είναι αφιερωμένη στη μαμά, και έτσι να ξεκουραστείτε λίγο πριν συνεχίσουμε...





Σας άρεσε η εικόνα;;; Και τώρα λοιπόν μπορούμε να συνεχίσουμε!
Αν ήμασταν σήμερα στο σχολείο θα διαβάζαμε ακόμα ένα παραμύθι για να μάθουμε πως γράφετε η λέξη ΜΗΤΕΡΑ...τα μεγαλύτερα μας παιδιά ίσως το θυμούνται από πέρσι που το είχαμε ξαναδιαβάσει... 


Παίρνουμε το  Μ από το μέλι . . .

Μέλι στάζεις στην ματιά
Μέλι μέσα στην καρδιά!                                           
Μανούλα μου γλυκιά                            
Είσαι μια πλατιά αγκαλιά!

Το  Η  το κλέψαμε από τον ήλιο . . .

Ο ήλιος φωτίζει τη ματιά σου
όταν μ’ έχεις αγκαλιά σου!

Το  Τ  το πήραμε από το τραγούδι . . .

Τραγούδι μελωδικό στ’ αφτιά μου ηχεί          
η γλυκιά σου η φωνή.                                      
Κι όταν λόγια αγάπης μουρμουρίζεις              
ευτυχία την καρδούλα μου γεμίζεις.                    

Το  Ε  από το Ευχαριστώ το βάζουμε στην άκρη . . .

Σ’ ευχαριστώ, μανούλα μου
μέσα από την καρδούλα μου
που είσαι πάντα κοντά μου
μέσα στην αγκαλιά μου!

 Το  ρόδο  μας δάνεισε το  Ρ . . .

Μόλις με κράτησες αγκαλιά
ένιωσα της αγάπης ζεστασιά..
Η μυρωδιά σου μοναδική
ρόδο αμάραντο στη μικρή μου ζωή.

Τέλος, το Α   μας έδωσε η αγάπη . . .

Μανούλα μου, όσες φορές και να το πω
τόσες το νιώθω δυνατό
να πλημμυρίζει τη ψυχή μου
είσαι η ΑΓΑΠΗ μες στη ζωή μου!

-         Έτσι λοιπόν γράφεται η λέξη ΜΗΤΕΡΑ…
-         Όπως και να την πεις:
Μαμά . . . Μανούλα . . . Μανουλίτσα . . .  Μαμάκα . . . Μάμυ . . . Μητέρα . . . Μάνα . . .  Μητερούλα . . .
Μ Η Τ Ε Ρ Α   Ε Ι Ν Α Ι   Μ Ο Ν Ο   Μ Ι Α !!! 


Και τελειώνοντας παιδιά αυτή την ξεχωριστή μας ανάρτηση πάρτε αγκαλίτσα τη μανούλα σας και ακούστε έτσι μαζί ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι αφιερωμένο στις μανούλες!



Ελπίζουμε να άρεσαν στη μαμά σας όλα αυτά που ετοιμάσαμε για αυτές σήμερα και μην ξεχάσετε την Κυριακή μόλις ξυπνήσετε το πρωί να κάνετε μια πολύ μεγάλη αγκαλιά και να δώσετε ένα πολύ μεγάλο φιλί στη μαμά σας και φυσικά να της πείτε Χρόνια πολλά!!! Καλές μας μανούλες σας ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας Χρόνια πολλά και να είστε πάντα γερές και ευλογημένες να μεγαλώνετε σωστά και όμορφα τα παιδάκια σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου